22.8.2019

HUS.fi: HUSissa kehitetty Kids’ Fracture Tool auttaa lääkäriä diagnosoimaan lasten murtumat tarkemmin

Lasten murtumien paraneminen on nopeampaa kuin aikuisilla, minkä takia hoitolinjan tulisi heti alkuun olla oikea. Kids’ Fracture Tool on kehitetty auttamaan lääkäriä diagnosoinnissa. Lapsilla murtumia syntyy eniten kesäaikaan, uutisoi HUS.fi sivuillaan.

”Lasten murtumien paraneminen on nopeampaa kuin aikuisilla ja murtumien hoidossa tulisi päästä oikeaan diagnoosiin ja aloittaa hoito viimeistään viikon sisällä vammahetkestä. HUSissa on kehitetty BCB Medicalin kanssa yhteistyössä lasten murtumarekisteri eli Kids’ Fracture Tool, joka auttaa lääkäriä diagnosoimaan potilaan murtuman aikaisempaa tarkemmin ja nopeammin”, kertoo lastenortopedi Topi Laaksonen Uudesta lastensairaalasta.

Lue koko artikkeli >

Kaikki uutiset >